Vill du bli volontär och arbeta ideellt hos oss med att till exempel sortera kläder, förbereda fika eller planera aktiviteter? Då behöver du först gå vår volontärutbildning och sedan matchas du med ett passande uppdrag.

För att bli volontär hos oss behöver du vara över 18 år. Volontärutbildningen är kostnadsfri och du förbinder dig inte till att bli volontär efter utbildningen. De flesta av våra uppdrag sker en gång i veckan eller varannan vecka och därför är det viktigt att du som vill vara volontär hos oss ser det som ett långsiktigt åtagande, helst minst ett halvår. Det gör att vi bättre kan skapa en trygghet för de personer som besöker våra verksamheter.

Du som söker behöver inte ha någon särskild utbildning men om du har en yrkesutbildning som till exempel frisör, tandläkare, fotterapeut eller hantverkare – nämn gärna detta när du anmäler dig.

Volontärutbildning

Under vår volontärutbildning får du lära dig mer om vår organisation och våra arbetssätt. Du kommer också få diskutera kring olika scenarion och få råd och  tips kring saker som är viktiga för dig i kommande uppdrag.

I april håller vi vid två tillfällen en volontärsinformation och utbildning, du anmäler dig genom att mejla till volontar@umeastadsmission.se
11 april kl. 16 till ca 18 på Björnvägen 21
25 april kl. 16 till ca 18 på Björnvägen 21

Är du intresserad av att bli volontär eller vill ha mer information – skicka ett mejl till volontar@umeastadsmission.se

 


Dela sidan:
Publicerad: 2 februari, 2022
>
Bli volontär