Hoppets låda – ett samarbete med Boporten och NRA

Nu inleds ett samarbete mellan Boporten, NRA och oss på Umeå Stadsmission då vi alla brinner för det lokala i Umeå. Vårt mål är att få alla Umebor engagerade och hjälpa de som har det svårt i Umeå, vår stad. Ingen ska behöva svälta eller inte ha det nödvändigaste i Umeå där vi verkar.

Vi kommer inleda samarbete nu i Januari 2024 med att Boportens alla säljare erbjuds en låda som vi har döpt till ”Hoppets låda” där de kan fylla lådan med saker som blivit över vid flytten. På så sätt blir det enkelt för alla att hjälpa till. Vi kommer under året att utveckla samarbetet på flera olika sätt som vi kommer presentera längre fram.

Umeå Stadsmission är en ideell förening som kämpar för de som kämpar! Hos oss kan hungriga får mat, hemlösa en säng att sova i och våldsutsatta en trygg plats. Och just nu är det många som kämpar i Umeå. Pandemin direkt följd av hög inflation och ökade levnadskostnader har slagit extra hårt mot de som redan levde på gränsen. Siffror från 2020 visar att de redan var 5,6 % av Umeås befolkning som levde i ekonomisk utsatthet. Det är drygt 7 000 personer som lever på låg inkomststandard och/eller försörjningsstöd och har en inkomst som inte räcker till att täcka det nödvändigaste kostnader som mat, boende och kläder. (källa: Fattigdomsrapporten 2022)


Dela sidan:
Publicerad: 17 januari, 2024
>
>
Hoppets låda – ett samarbete med Boporten och NRA