Ikea skapar hemkänsla för utsatta

En av våra verksamheter är det skyddade boendet som erbjuder plats för våldutsatta kvinnor. Boendet tar emot kvinnor utsatta för våld i nära relation, hedersrelaterat våld samt prostitution och människohandel. Målet är att ge kvinnorna en trygg plats och en hjälp framåt, till ett liv fritt från våld.

Nyligen har det skyddat boendet kunnat renoveras tack vare ett statsbidrag och antalet platser har utökas från sex till åtta. I uppbyggnaden av det nya har IKEA spelat en viktig roll då de bidragit med ett helt nytt kök och all inredning till det nya våningsplanet med fyra sovrum, kök och hall.

Vi hade aldrig trott att det kunde bli så här bra, IKEAs bidrag och engagemang har verkligen gjort stor skillnad. Nu ser vi fram emot att kunna ta emot fler kvinnor och få ge dem en trygg plats att landa i, säger Sara Rosberg, direktor Umeå Stadsmission.

IKEA har utöver att skänka inredning också lagt många arbetstimmar på att planera, montera och sätta ihop så väl kök som övrig inredning helt utan någon kostnad för Stadsmissionen. Insatsen har varit den största som ett enskilt IKEA varuhus i Sverige har gjort i sitt lokala sociala hållbarhetsarbete såhär långt under 2023.

Det har varit ett otroligt roligt men framförallt viktigt projekt att få utföra. Jag är riktigt stolt över mina kollegor som ritat upp den här lösningen, monterat och installerat allt på plats. Sedan att vi också fått jobba närmare en verksamhet som Umeå Stadsmission och se vilka eldsjälar det finns i deras organisation. Det är verkligen upplyftande att se stödet som utsatta kan få i vårt närområde vilket också gör insatsen i sin helhet extra meningsfull för oss, säger Björn Kemi, Local Marketing Manager på IKEA Umeå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dela sidan:
Publicerad: 7 juni, 2023
>
>
Ikea skapar hemkänsla för utsatta