Lottköpare skapar ett mänskligare Umeå

Vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning av lotteriöverskottet delades totalt 1032 384 224 kronor ut till 59 förmånstagare, organisationer som verkar för en bättre värld i Sverige eller internationellt. Umeå Stadsmission är medlem i Sveriges Stadsmissioner som är en av dessa förmånstagare. Sedan 2008 har Sveriges Stadsmissioner fått 373 miljoner kronor som delas ut till den lokala Stadsmissionen på 30-talet orter runtom i Sverige.

Vi på Umeå Stadsmission möter varje dag människor i utsatta situationer. Målet är att hjälpa dem ut ur utsattheten och det gör vi med både med akut stöd och med långsiktigt förändringsarbete. Postkodlotteriets medel är ett viktigt bidrag som skapar en trygghet i verksamheten, säger Johan Tovetjärn, direktor Umeå Stadsmission.

Postkodlotteriets medel till Umeå Stadsmission har gjort det möjligt öka vår bemanning och därmed möta fler behov, arbeta mer strukturerat med hemlöshet och inte minst fyllt på med mycket viktig kompetens inom missbruksvård och professionellt förhållningssätt. Med en lott bidrar du till vårt arbete med bland annat Öppet hus & kök, en inkluderande mötesplats där vi serverar frukost och lunch.

 


Dela sidan:
Publicerad: 17 mars, 2022
>
>
Lottköpare skapar ett mänskligare Umeå