Ny chans att hjälpa människor att slippa frysa

För tredje gången ställer Avion tillsammans med Umeå Stadsmission upp en Wall of Kindness i köpcentret. Under drygt två veckors tid får Umeåbor möjlighet att värma medmänniskor genom att skänka jackor, mössor och vantar.

Nu ställs Wall of Kindness återigen upp på Avion. Tanken med ”vänlighetens vägg” är att ge Umeåbor möjlighet att hjälpa medmänniskor som har det tufft. Väggen fungerar så att alla som har en vinterjacka över kan lämna den, och de som behöver en jacka kan hämta. De jackor som eventuellt finns kvar när väggen tas ner kommer Umeå Stadsmission att ta hand om och dela ut till behövande.

– Nästan alla våra besökare behöver hjälp med varma kläder inför vintern och de jackor vi tidigare fått in från Wall of Kindness har verkligen gjort skillnad. Genom att lämna en jacka på väggen ger du en annan människa möjligheten att slippa frysa i vinter, säger Henrik Källberg, enhetschef för Öppet hus & kök på Umeå Stadsmission.

Det är tredje gången Avion och Umeå Stadsmission tillsammans sätter upp en Wall of Kindness, senaste gången var i februari i år. Budskapet är fortsatt ”Ta en jacka om du behöver – Ge en jacka du har över” och förhoppningen är att få in många jackor så färre människor behöver frysa i vinter. Det är även möjligt att lämna eller hämta varma handskar och mössor vid väggen som kommer stå uppe till den 24 november. Du hittar Wall of Kindness på bottenplan, vid växtväggen.

– Det känns extra viktigt att tänka på våra medmänniskor i de här tuffa tiderna. Vi förstår att det kommer finnas många som inte har möjlighet att köpa en jacka i vinter och därför har vi valt att sätta upp Wall of Kindness nu, inför årets kallaste månader. Behovet är större än någonsin så nu hjälps vi alla åt – leta fram den där jackan som inte används längre och kom och häng den på vår vägg, säger centrumchef Mia Eskilsson.

Wall of Kindness har sitt ursprung i Iran där väggar först ställdes upp 2015 för att hjälpa människor som inte hade råd med varma kläder inför vintern. Konceptet spred sig snabbt och syns nu på många ställen runt om i världen.

– Vi är tacksamma över att återigen få möjlighet att göra det här tillsammans med Avion. I Umeå finns över 400 personer i någon form av hemlöshet och utöver det finns ett stort antal som lever i ekonomisk utsatthet – att få hjälp med varma kläder kan vara avgörande för vissa, säger Frida Lindeberg, kommunikations- och insamlingsansvarig på Umeå Stadsmission.


Dela sidan:
Publicerad: 10 november, 2022
>
>
Ny chans att hjälpa människor att slippa frysa