Stadsmissionen vill ge fler en god jul

Nu samlar Umeå Stadsmission återigen in pengar för att kunna hjälpa barnfamiljer i jul. I dessa ekonomiskt tuffa tider räknar de med ett stort behov och betonar att alla bidrag gör skillnad. De familjer som söker hjälp kommer att kunna få en matkasse och möjlighet att köpa julklappar till sina barn.

Umeå Stadsmission har nu startat sin julkampanj ”En god jul för alla”. De kommer att samla in pengar från privatpersoner och företag, för att sedan hjälpa barnfamiljer i utsatthet med mat och julklappar.

I de familjer där ekonomin är tuff kan det vara svårt att se fram emot julen. Föräldrar oroar sig för att ha råd med mat och julklappar är kanske inte ens att tänka på. Vi vill att så många som möjligt ska få en god jul och kommer därför att dela ut en matkasse med julmat och ge möjlighet att köpa julklappar till barnfamiljer som behöver det, säger Josefine Söderström, ansvarig för Matcentralen.

Under hösten har Umeå Stadsmission märkt av ett ökat tryck på sina verksamheter. Inflationen och de ökade priserna på så väl mat som till exempel el slår hårt mot de som levt på marginalen. Årets julkampanj blir extra viktig då allt fler kämpar ekonomiskt, och alla bidrag gör skillnad.

Vi vet att det är många som påverkas av den ekonomiska utvecklingen. Men har du pengar över så är det här ett sätt du verkligen kan vara med och göra skillnad. Och det går att köpa gåvokort där pengarna går till julinsamlingen – på så sätt blir det en dubbel julklapp, säger Frida Lindeberg, kommunikations- och insamlingsansvarig.

Fram till den 4 december kan barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt skicka in ansökan om matkasse och julklappar via Umeå Stadsmissions hemsida.

Läs mer om kampanjen på umeastadsmission.se/godjul/


Dela sidan:
Publicerad: 22 november, 2022
>
>
Stadsmissionen vill ge fler en god jul