Umeå Stadsmission inbjudna till slottet

På måndag 9 maj håller Konung Gustaf V:s 90-årsfond sin traditionsenliga stipendieutdelning och på plats är då Pernilla Fredriksson, enhetschef för Umeå Stadsmissions verksamhet Kumulus som riktar sig till barn med frihetsberövad familjemedlem.

Till vardags befinner sig Pernilla Fredriksson i Umeå Stadsmissions hus på Kungsgatan 79 och jobbar med barn och unga som har en frihetsberövad familjemedlem. Men nästa vecka beger hon sig till Stockholm och Kungliga slottet för en inspirerande kväll om ideellt ledarskap. Som värd står stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond, en stiftelse för ideell ungdomsverksamhet som delar ut ekonomiskt stöd för att stärka och utveckla verksamhet för ungdomar.

– Det var väldigt oväntat men självklart både hedrande och roligt att bli inbjuden till slottet. Jag ser fram emot en inspirerande kväll där jag förhoppningsvis får chansen att diskutera så väl ledarskap som våra hjärtefrågor, säger Pernilla Fredriksson.

Kumulus, verksamheten som Pernilla leder, erbjuder riktat stöd till barn och unga i åldern 4–18 år som har eller har haft en frihetsberövad familjemedlem. Det här är barn och unga som lever i en utsatt situation och som enligt forskning löper högre risk för psykisk ohälsa och egen kriminalitet om de inte får hjälp och stöd.


Dela sidan:
Publicerad: 6 maj, 2022
>
>
Umeå Stadsmission inbjudna till slottet