VILL DITT FÖRETAG DONERA ERT ÖVERSKOTT?

Vill ditt företag donera ert överskott till oss är vi väldigt flexibla och kan anpassa oss efter hur ni som företag vill arbeta med donationer. Målet är att det ska vara ett så litet avsteg som möjligt från er ordinarie verksamhet. Hör av er till oss, så berättar vi mer om de möjligheter som finns.

På matcentralen har vi möjlighet att ta emot, korttidslagra och distribuera alla produktslag –  färsk-, frys- och torrvaror i såväl konsumentförpackningar som storköksförpackningar.

De råvaror som inte delas ut i våra  matkassar går direkt ut i våra sociala verksamheter som till exempel Öppet hus.

DET HÄR BEHÖVER VI VETA NÄR NI TAR KONTAKT MED OSS

För att vi snabbt och smidigt ska kunna svara på era frågor gällande en donation ser vi gärna att du uppger:

  • Mängd i antal, pallar, kartonger, konsumentförpackningar och vikt/volym
  • Är varan kyld, fryst eller torr?
  • Bäst före-datum på produkterna ni vill donera
  • Kan ni leverera direkt till matcentralen (adress) eller ska det hämtas?

SÅ HANTERAR VI MATEN PÅ MATCENTRALEN

På matcentralen tas maten emot och registreras och inom kort kommer vi att införa ett digitalt registersystem. Systemet gör det möjligt för oss att säkra spårbarheten på de produkter vi tar emot och ha ett lagersaldo där våra verksamheter kan beställa varor. Vi hämtar dagligen mat hos våra samarbetspartners men får även större donationer levererat till oss direkt från leverantörer.

Vill ni hjälpa till på annat sätt?

Har ni inget överskott att donera men ändå vill hjälpa till med uppbyggnaden av vår matcentral och på så sätt bidra till att stoppa hungern i Umeå? Skänk en slant nedan eller kontakta Josefine Södertström, ansvarig för matcentralen på josefine.soderstrom@umeastadsmission.se


Dela sidan:
Publicerad: 29 mars, 2022
>
Skänk livsmedel