Våld i nära relation är mycket vanligt och förekommer i alla samhällsklasser. Våldet brukar sällan finnas med från början, det brukar komma gradvis. Det är inte ovanligt att förövaren växlar mellan att vara snäll och kärleksfull för att sedan bli kontrollerande, arg och våldsam. Att bruka våld mot någon annan är aldrig ett tecken på kärlek och omtanke.

Vi på Umeå stadsmission erbjuder ett skyddat boende i hemliknande miljö på hemlig adress för våldsutsatta kvinnor. Skyddat boende erbjuds till kvinnor utsatta för våld i nära relation, hedersrelaterat våld samt prostitution och människohandel. Vi välkomnar även kvinnor i aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa.

Vårt skyddade boende erbjuder både kollektivt boende och boende i egen lägenhet. Boendet har förstärkt skalskydd och vi anpassar skyddsnivån efter varje placerad kvinnas behov. Sällskapsdjur kan tas emot i mån av plats.

För professionella

Vi erbjuder skyddat boende i hemliknande miljö på hemlig adress för våldsutsatta kvinnor. Vi tar emot kvinnor utsatta för våld i nära relation, hedersrelaterat våld samt prostitution och människohandel och vi välkomnar även kvinnor i aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa. Läs mer

För dig som utsätts för våld

Känner du dig otrygg i ditt hem? Har du någon i din närhet som skrämmer dig och inte låter dig vara ifred? Har du behov av att få stöd och skydd för att leva ett liv fritt från våld? Du är inte ensam om att vara utsatt för våld och det är aldrig ditt fel! Läs mer


Dela sidan:
Publicerad: 3 februari, 2022

Kontakt

För mer information eller förfrågan om placering:
skyddatboende@umeastadsmission.se
076-769 65 01
070-562 02 85

>
Skyddat boende